Al 25 jaar vertrouwd voor al jouw boekingen
Meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor
Stedentrips
dagen

4*-hotel in het klassieke Wenen incl. een rit in het Wiener Reuzenrad

Courtyard by Marriott Vienna
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
3, 4 of 5 dagen naar het klassieke Wenen incl. ontbijt en een rit in het Wiener Reuzenrad

Ben jij op zoek naar een veelzijdige stedentrip? Dan is Wenen wellicht iets voor jou. Door de mooie paleizen en pittoreske winkelstraten, is Wenen een van de meest romantische steden van Europa. Een bezoek aan Wenen voelt als thuiskomen. Dompel jezelf helemaal onder met de charmes van de stad. Wenen staat internationaal bekend als muziekstad, componisten zoals Mozart, Beethoven, en Haydn hebben hier gewerkt en gewoond. De stad biedt voor ieder wat wils en er valt genoeg te ontdekken! Maak een wandeling langs de Donau, bewonder de Stephansdom, gelegen in het hart van de stad en vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de vertrekken van keizerin Sisi in Paleis Schönbrunn.

Stedentrips
dagen

4*-hotel in het klassieke Wenen incl. een rit in het Wiener Reuzenrad

Courtyard by Marriott Vienna
Wenen, Wenen, Oostenrijk bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Wenen vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 x een rit in het Wiener reuzenrad per persoon
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Met 10 minuten in het centrum
  • Tip: bezoek het Hundertwasserhaus
Ontdek Wenen

Sisi museum
Het Sisi Museum vertelt het verhaal over het leven van keizerin Elisabeth (wij kennen haar als Sisi). Sisi was een Oostenrijkse hertoging. Door haar huwelijk met een Hongaarse keizer, werd Sisi vanaf 8 juni 1867 koningin van Hongarije. Veel toenmalige bewoners vonden dat Sisi zich te veel inzette voor Hongarije en niet voor Oostenrijk. In 1898 werd zij vermoord door een Italiaanse anarchist, waarna ze ineens weer een populaire keizerin werd. In het museum zijn onder meer foto’s, filmposters, kledingstukken, schilderijen en veel servies te vinden. Maar ook haar opvallende dodenmasker is er te zien.

Breng een bezoek aan het Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn is toch wel een van de hoogtepunten van je bezoek aan Wenen! Het imposante zomerpaleis van keizerin Sisi mag absoluut niet ontbreken. Er zijn zo'n veertig zalen opengesteld voor bezichtiging. Eén daarvan is de Spiegelzaal, waar Mozart als kleine jongen van zes jaar optrad voor de keizerin Maria Theresia. Tip! De openingstijden voor het park verschillen per seizoen, maar probeer in elk geval rond 8:30 bij het paleis te zijn. Je zal er blij om zijn als je de rijen ziet in de middag.

Ontdek de gezellige kerstmarkten van Wenen
Vanaf eind november is het weer zover! Voor het stadhuis van Wenen wordt de grote kerstboom opgezet en overal in de stad zijn gezellige kerstmarkten te vinden, elk met een eigen karakter. De sfeervolle lichtjes en de vele gezellige en traditionele kerstmarkten maken Wenen tot een zeer geschikte locatie om de echte kerstsfeer op te snuiven. Een van de meest bijzondere kerstmarkten in Wenen is de Weihnachtsmarkt am Spielberg in de kunstwijk Spittelberg. Smalle en schilderachtige straatjes vol met biedermeiergevels, een groot aantal kunstgalerijen en werkplaatsen van handwerkers vormen hier het decor. Smul van Weense specialiteiten als trockenfleisch of ga op zoek naar de Weense sneeuwbol op de kunstzinnige kerstmarkt in Spittelberg.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Courtyard by Marriott Vienna
Trabrennstraße 4, 02. Leopoldstadt,,
Wenen, Oostenrijk
Kaart
Trabrennstraße 4, 02. Leopoldstadt,, Wenen, Oostenrijk
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het Courtyard by Marriott Vienna heeft gratis WiFi en ligt pal naast de Reed Messe Wien, het expositie- en congrescentrum van Wenen. Het metrostation Krieau is op 1 minuut loopafstand te vinden en vanaf daar reis je binnen 10 minuten naar het centrum. Het grote spa- en fitnesscentrum op de 8e verdieping biedt moderne apparatuur en een sauna met een panoramisch uitzicht over de hele stad. De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders, koffie- en theefaciliteiten, een kleine koelkast en een badkamer. Het Courtyard by Marriott Vienna beschikt verder over een modern interieur en een ruime, trendy lobby met een loungebar en een kleine winkel. Het restaurant serveert Weense en internationale gerechten, en elke ochtend wordt er een uitgebreid Amerikaans ontbijtbuffet verzorgd. Het hotel bevindt zich op 10 minuten te voet van het pretpark Prater, op 20 minuten wandelen van het grote reuzenrad en op een kwartier loopafstand van het Ernst Happel Stadion en het Stadion Center (winkelcentrum). Je bent te voet in slechts 5 minuten bij het Grüne Prater, een groot recreatiegebied.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 20 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Ja
Huisdieren toeslag/voorwaarden
Huisdieren zijn op verzoek toegestaan. Er zijn mogelijk extra kosten aan verbonden.
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Minibar
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Sauna
Ja
Solarium
Ja
Fitnessruimte
Ja
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Historisch centrum in Wenen

Wijken

In deze wijk vindt u prachtige gebouwen die de grootsheid van het vroege Oostenrijk uitstralen. U ervaart nog altijd deze sfeer door de vele historische gebouwen.

Wenen

Steden
Wenen

Als prachtige hoofdstad van Oostenrijk heeft Wenen je veel te bieden. Wat dacht je van Schloss Schönnbrunn, de Staatsopera, het Hofburg Paleis of de Stephansdom?

Stephansdom

Bezienswaardigheden, Cultuur
Stephansplatz 3

Deze kathedraal staat in het centrum van Wenen en heeft een toren van 137 m. hoog. De toren is te beklimmen via 343 treden. Eenmaal de top bereikt hebt, heeft u een mooi uitzicht.

Schloss Belvedere

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea

Slot Belvedere is een prachtig gebouw in Barokstijl. Het bestaat uit het Obere Belvedere en het wat oudere Untere Belvedere, die worden verbonden door een tuin.

Demel Café in Wenen

Eten en drinken
Kohlmarkt 14

Kohlmarkt 14. Voor een heerlijke punt Sachertorte en Wiener melange, of huisgemaakte Kaiserschmarrn to go.

Weense Staatsopera

Bezienswaardigheden, Cultuur, Theater & concerten
Opernring 2

De Weense Staatsopera is het belangrijkste operahuis van Oostenrijk. Daarnaast wordt dit operahuis ook als één van de beste ter wereld gezien.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

Er is kinderkorting van toepassing.

Huisdieren toeslag/voorwaarden

Huisdieren zijn op verzoek toegestaan. Er zijn mogelijk extra kosten aan verbonden.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 20 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 3.2% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €19.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro Weekendjeweg.nl Cadeau Card Kortingsbon Bungalows.nl Cadeau Card Weekendjeweg.be Cadeaukaart Duurzaam Hotel Cadeaucard YourGift Cadeaukaart VVV Cadeaukaart WinkelCheque DE Cadeaukaart Reis Cadeau